Wege kuchnia orientalna

Skrobia używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: biskwitów, puddingów, ciastek, galaretek, sosów, zup i wyrabiania domowych lodów.

Kmin rzymski mielony Jeera (Cumin) Powder 100g TRS

Miso Hatcho wytwarzane z soi, kosen (prażona mąka jęczmienna), koji (aspergillus oryzae) oraz morskiej soli.

Ostry oryginalny, tajski sos chilli, z lecącą gęsią w logo, produkowany ze świeżych papryczek z dodatkiem czosnku, cukru, soli i octu.

Pasta curry panang jest znanym tajskim przysmakiem służącym doprawianiu dań.

To słynne tajskie curry ma bardzo bogaty smak i, jak cała tajska kuchnia, jest bardzo aromatyczne.

Perełki tapiokowe najczęściej spotykamy w deserach, ale można stosować je też jako zamiennik makaronu lub ryżu, a także dodatek do zup i sosów.

Jest to odmiana zielona, gdyż jego podstawę stanowią zielone papryczki chilli.