Miso Hatcho jest wytwarzane z soi, kosen (prażona mąka jęczmienna), koji (aspergillus oryzae) oraz morskiej soli. Ziarna soi razem z koji fermentują i dojrzewają przez 3 lata w wielkich cedrowych kadziach. Hatcho jest najmocniejszym, najbardziej aromatycznym rodzajem miso. Można go używać osobno, ale smakuje również dobrze wymieszane pół na pół z innymi miso, np. jasnym Shiro.
Składniki:
soja, woda, morska sól, kosen (prażona mąka jęczmienna), koji (aspergillus oryzae).
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 875 kJ/ 208 kcal
Tłuszcz : 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
Węglowodany : 11 g
w tym cukry : 0,6 g
Błonnik : 7,7 g
Białko : 22 g
Sól : 9,5 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Waga: 400g