Sposób przyrządzenia: odjąć 6 łyżek z 500 ml mleka roślinnego, dodać do nich zawartość torebki oraz 3-4 łyżki (ok. 30-40g) cukru brązowego (lub innego słodzika) i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Dodać do niego wymieszaną zawartość i przez 1 minutę gotować na małym ogniu. Następnie przelać budyń w salaterki i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki:
skrobia kukurydziana, wanilia Burbon 1,6%, sól himalajska.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1471 kJ/346 kcal
Tłuszcz : <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : <0,1 g
Węglowodany : 86 g
w tym cukry : 0,9 g
Błonnik : <0,5 g
Białko : <0,5 g
Sól : 0,39 g
Waga: 33g