Strogonoff grzybowy z boczniakami i pieczarkami bezglutenowy 390g Vege Art
(0) opinii5902596076580
Grzybowy strogonoff z cicierzycy, fasoli i boczniaków.
11,49
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt. | 2% rabatu |
3 szt. | 3% rabatu |
4 szt. | 4% rabatu |
5 szt. | 5% rabatu |
6 szt. | 7% rabatu |
Opis produktu
Ciecierzyca stanowi dobre źródło witamin z grupy B – ryboflawiny i niacyny, które wspomagają funkcjonowanie układu nerwowego oraz biorą udział w tworzeniu czerwonych płytek krwi. Fasola zawiera obie frakcje błonnika pokarmowego. Frakcja rozpuszczalna wiąże nadmiary cholesterolu i pomaga usuwać go z organizmu. Nierozpuszczalna forma błonnika zwiększa masy kałowe, co zapobiega zaparciom i zaburzeniom układu pokarmowego. Boczniaki w swoim składzie zawierają ergotioneinę – przeciwutleniacz, chroniący komórki przed uszkodzeniami i przedwczesnym starzeniem się. Dodatek ziół takich jak natka pietruszki, tymianek, zwiększa pulę antyoksydantów wspierających prawidłową pracę organizmu. Zbilansowana dieta jest kluczem do utrzymania dobrego stanu zdrowia. Pożywne obiady stanowią pierwszy krok do ustabilizowania sposobu odżywiania.
SKŁADNIKI:
Pulpa pomidorowa 36%, woda, ciecierzyca gotowana 9%, czerwona fasola 5%, pieczarki 11%, cebula 9%, boczniaki 5%, marchew 4%, SELER 3%, olej rzepakowy, sól, skrobia, skrobia modyfikowana, natka pietruszki, barwnik: karmel, czosnek, tymianek, czarny pieprz.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 200 / 48
Tłuszcz 2.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2 g
Węglowodany 4.7 g
w tym cukry 1.2 g
Błonnik 1.5 g
Białko 1.6 g
Sól 0.8 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.
Ciecierzyca stanowi dobre źródło witamin z grupy B – ryboflawiny i niacyny, które wspomagają funkcjonowanie układu nerwowego oraz biorą udział w tworzeniu czerwonych płytek krwi. Fasola zawiera obie frakcje błonnika pokarmowego. Frakcja rozpuszczalna wiąże nadmiary cholesterolu i pomaga usuwać go z organizmu. Nierozpuszczalna forma błonnika zwiększa masy kałowe, co zapobiega zaparciom i zaburzeniom układu pokarmowego. Boczniaki w swoim składzie zawierają ergotioneinę – przeciwutleniacz, chroniący komórki przed uszkodzeniami i przedwczesnym starzeniem się. Dodatek ziół takich jak natka pietruszki, tymianek, zwiększa pulę antyoksydantów wspierających prawidłową pracę organizmu. Zbilansowana dieta jest kluczem do utrzymania dobrego stanu zdrowia. Pożywne obiady stanowią pierwszy krok do ustabilizowania sposobu odżywiania.
SKŁADNIKI:
Pulpa pomidorowa 36%, woda, ciecierzyca gotowana 9%, czerwona fasola 5%, pieczarki 11%, cebula 9%, boczniaki 5%, marchew 4%, SELER 3%, olej rzepakowy, sól, skrobia, skrobia modyfikowana, natka pietruszki, barwnik: karmel, czosnek, tymianek, czarny pieprz.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 200 / 48
Tłuszcz 2.2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2 g
Węglowodany 4.7 g
w tym cukry 1.2 g
Błonnik 1.5 g
Białko 1.6 g
Sól 0.8 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.
Cechy produktu
Bezglutenowy | TAK |