Wyrazisty w smaku, kremowy ser tworzony z orzechów nerkowca poddanych procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii. Produkt w 100% roślinny / wegański. Ser niezwykły. Selekcjonowane, tylko zdrowe, suszone zaraz po zebraniu grzyby z Borów Tucholskich, aromatyczna kozieradka oraz fermentowane orzechy nerkowca tworzą oryginalny, bardzo silny smak umami. Ten ser to udane połączenie polskości i orientu.
Składniki: orzechy nerkowca 45%*, woda źródlana, olej kokosowy, płatki drożdżowe, suszone grzyby, kozieradka, sól himalajska, żywe kultury bakterii.
Może zawierać śladowe ilości soi, migdałów i sezamu.
Bez glutenu, bez konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1777 kJ/436 kcal
Tłuszcz: 41,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,2g
Węglowodany: 5,1g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 3,4g
Białko: 8,4g
Sól: 0,8g
140 g netto
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +6°C