Wyrazisty w smaku, kremowy ser tworzony z orzechów nerkowca poddanych procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii. Produkt w 100% roślinny / wegański. Ser obfity w odcienie i kontrasty. Klasyczna baza z fermentowanych orzechów nerkowca, wzbogacona wytrawnymi, suszonymi w słońcu pomidorami BIO, z dodatkiem suszonych liści ekologicznego czosnku niedźwiedziego. Ser wybitny, wytrawny, kompletny i uwielbiany przez naszych konsumentów.
Składniki: orzechy nerkowca 45%*, woda źródlana, olej kokosowy, pomidory suszone, płatki drożdżowe, sól himalajska, czosnek, czosnek niedźwiedzi, żywe kultury bakterii.
Może zawierać śladowe ilości soi, migdałów i sezamu.
Bez glutenu, bez konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1687 kj / 409 kcal
Tłuszcz: 39,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,7g
Węglowodany: 5,5g
w tym cukry: 1,9g
Błonnik: 3,4g
Białko: 7,7g
Sól: 1,5g
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +6°C
Waga: 140 g netto