Wyrazisty w smaku, kremowy ser tworzony z orzechów nerkowca poddanych procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii. Produkt w 100% roślinny / wegański. Chyba najoryginalniejszy nasz smak. Znak rozpoznawczy: ryba, ponieważ algi nori to taki roślinny odpowiednik morskiego smaku. A do tego bogactwo minerałów i witamin.
Składniki: orzechy nerkowca 45%, woda źródlana, olej kokosowy, płatki drożdżowe, sól wędzona, nori, żywe kultury bakterii.
Może zawierać śladowe ilości soi, migdałów i sezamu.
Bez glutenu. Bez konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1808 kJ/438 kcal
Tłuszcz 43g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,0g
Węglowodany: 4,0g
w tym cukry <0,5 g
Błonnik: 2,9g
Białko: 8,2g
Sól: 0,8g
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +6°C
140 g netto