Tempeh smażony 210g BIO Sunfood
Tempeh to produkt otrzymywany z fermentowanych ziaren soi, ma smak orzechowo grzybowy, lekko słony i tłusty; zastosowanie: do pieczenia, smażenia, dodawania do dań z warzyw, ryżu, zup lub sałatek. Można też go jeść na zimno, do kanapek.
Składniki: soja, olej słonecznikowy, sos sojowy shoyu (soja, pszenica, sól morska), czosnek.
Składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1235 kJ/297 kcal
Tłuszcz : 21,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,7 g
Węglowodany : 11,0 g
w tym cukry : 0,7 g
Błonnik : - g
Białko : 17,0 g
Sól : 1,4 g
Nie zawiera cholesterolu.
Należy przechowywać w lodówce.
Waga: 210g