Tempeh to produkt otrzymywany z fermentowanych ziaren soi, dzięki czemu jest świetnym źródłem łatwostrawnego białka (ok. 20%!) do tego zawiera wapń, cynk, magnez, żelazo i mikroorganizmy probiotyczne.
Ma smak orzechowo grzybowy, lekko słony i tłusty; zastosowanie: do pieczenia, smażenia, dodawania do dań z warzyw, ryżu, zup lub sałatek. Można też go jeść na zimno, do kanapek.
Składniki: soja, sos sojowy bezglutenowy (tamari), ocet jabłkowy, mąka ryżowa, grzyby z gatunku R.oligosporus.
Alergeny: soja. Może zawierać inne alergeny.
Wyprodukowany z polskiej soi, bez GMO i konserwantów.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 804 kJ/192 kcal
Białko: 19 g
Węglowodany: 9 g
Tłuszcze: 11 g
Produkt chłodniczy. Przechowywać w temperaturze 2-8 st.C.
Waga: 200g