Tatar roślinny z tofu
Pasta roślinna o wyrazistym smaku przypominająca smak prawdziwego tatara.
Można ją przechowywać w temperaturze pokojowej, nie wymaga lodówki. Idealnie sprawdzi się na wycieczce za miasto czy piknik.
Składniki: warzywa marynowane (51% ogórki, 28% czerwona papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, przyprawy, sól), 16% LUNTER Tofu (nasiona soi, woda), woda, okara (woda, nasiona soi), 9% przecier pomidorowy, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przyprawy), olej rzepakowy, sos Worchester [sos sojowy (woda, nasiona soi, nasiona pszenicy - nie zawiera glutenu, sól), ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przecier pomidorowy, sok jabłkowy], cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, sos sojowy (woda, nasiona soi, nasiona pszenicy – nie zawiera glutenu, sól), cebula, czosnek, papryka, sól, chilli, stabilizator: guma ksantanowa. Może zawierać nasiona sezamu.
Wartość odżywcza na 100 g:
wartość energetyczna 625 kJ/150kcal;
tłuszcz 10g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g;
węglowodany 11g,
w tym cukry 5,3g;
białko 4,0g;
sól 1,5g.
Waga: 75g