Perełki tapiokowe, czyli tapiokowy granulat, zawierają lekkostrawne węglowodany i troszkę białka. Powstają podczas pozyskiwania skrobi z korzeni manioku. Są hypoalergiczne, pozbawione smaku i nie zawierają glutenu oraz cholesterolu. W codziennej kuchni można zastępować nimi drobny makaron lub ryż (w zupach, albo jako dodatek sosów), ale chyba najwspanialej smakuje w deserach, w połączeniu ze słodami roślinnymi i owocami.
Rozmiar L oznacza dość duże perełki.
Składniki: mąka z tapioki, woda
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 1469 kJ/ 346 kcal
Tłuszcz : 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 86 g
w tym cukry : 0 g
Białko : 0 g
Sól : 0,06 g
Waga: 400 g