Sos wegański hoisin BIO 250ml YAKSO
Sos na bazie brązowego miso, alg kombu, grzybów shiitake, przypraw, SEZAMU i czosnku.
Ten słodki sos azjatycki jest idealny do marynowania i glazurowania mięs, albo do smażenia dań techniką stir-fry.
SKŁADNIKI
syrop z agawy*, woda, miso brązowe* (SOJA*, ryż brązowy*, sól morska, woda), czosnek mielony*, sól, NASIONA SEZAMU*, skrobia kukurydziana*, algi kombu, grzyby shiitake*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 733 kJ/175 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Weglowodany: 38 g
w tym cukry: 36 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 1,3 g
Sól: 3,5 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.