Data ważności: 24.05.2022r.
Osełka o smaku maślanym Bez deka mleka to świetny wybór przy diecie wegańskiej, zamiast tradycyjnego masła. Osełka posiada bardzo wyrazisty smak i aromat. Kremowa konsystencja powoduje, że z łatwością można go rozsmarować na chlebie lub chrupkim pieczywie. Może też posłużyć jako tłuszcz do smażenia lub składnik domowych wypieków. Osełka bogata jest w witaminy z grupy B. Produkt otrzymał certyfikat V-label, który jest międzynarodowym symbolem certyfikującym artykuły i usługi przeznaczone dla wegetarian i wegan. Znak ten gwarantuje, że dany produkt sprawdzono pod kątem obecności substancji pochodzenia zwierzęcego nie tylko w składzie produktu, ale także w zastosowanych w nim dodatkach, substancjach pomocniczych i składnikach, które zostały użyte na wszystkich etapach produkcji. Jest to zatem pewny sposób na ograniczenie spożycia produktów mlecznych. Przygotowano na bazie oleju kokosowego.
Przechowywać w temperaturze od 2°C do 8°C.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 48 godzin.
Składniki : woda, tłuszcz kokosowy 41%, skrobia, skrobia modyfifowana, sól, aromat, witaminy: niacyna, kwas pantotnowy, B6, B12, kwas foliowy, biotyna; barwnik: karoteny.
Wartość energetyczna 1648 kJ / 400 kcal
Tłuszcz 41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 36 g
Węglowodany 7,7 g
w tym cukry 0 g
Błonnik - g
Białko 0 g
Sól 0,35 g