Napój ryżowy z algami morskimi (wapń) bezgl. BIO Natumi
Napój ryżowy Natumi, podobnie jak pozostałe napoje tej firmy ma uniwersalne zastosowanie. Może być serwowany z lodami lub jako dodatek do owocowego shake. Dodatkowo nadaje się również do pieczenia oraz jako dodatek do deserów i musli. Świetnie sprawdzi się jako baza do szejków, kakao lub dodatek do kawy.
- naturalnie wolne od białek mleka, laktozy i glutenu
- delikatna naturalna słodycz
- bez dodatku cukrów**
- niska zawartość tłuszczów
- z wapniem z alg morskich Lithothamnium
Objętość netto: 1l
Składniki: woda, ryż* (14 %), olej słonecznikowy*, algi morskie Lithothamnium calcareum* (0,4 %), sól morska
*certyfikowany składnik ekologiczny
zawiera naturalnie występuące cukry
NIE NADAJE SIĘ DLA NIEMOWLĄT
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 218 kJ / 52 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 0,3 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 0,6 g
Węglowodany: 10,0 g
- w tym cukry: 7,3 g
Wapń - 120 mg (15% GDA)**
Białko: 0,1 g
Błonik: 0,1 g
Sól: 0,08 g
** dzienna referencyjna wartość spoożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Certyfikacja: DE-OKO-013
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
Wstrząsnąć przed spożyciem!