Składa się z ekologicznych olejów wysokiej jakości i nie zawiera melka. Smakiem przypomina masło z ładgodną migdałową nutą. Ma stałą konsystencję, ale można ją rozprowadzić na pieczywie tuz po wyjęciu z lodówki. Doskonale nadaja się nadaje się do pieczenia, gotowania, słodkich wypieków oraz do smarowania pieczywa.
Składniki:
masło shea* 43%,woda, olej kokosowy* 21%, olej rzepakowy* 11%, sól, migdały* 1%, sok marchewkowy*, emulgator: lecytyna, sok cytrynowy, aromaty naturalne
*pochodzi z upraw organicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 2804 kJ / 670 kcal,
Tłuszcze 75 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 39 g,
Węglowodany 0,5 g
w tym cukry 0,5 g,
Białko 0,5 g,
Sól 1,2 g
Przechowywać w temperaturze od 0 do +8 st. C