Chiński makaron sojowy Vermicelli, czyli długie cienkie nitki. Po zalaniu wrzątkiem pęcznieje, robi się mięciutki i przezroczysty. Jak zapewne wiele osób wie, makaron sojowy nie ma żadnego związku z soją, ponieważ jest produkowany z fasoli mung :)
Makaron jest wspaniały do zup, do drugich dań, nadziewania sajgonek, smażenia w woku lub na innej patelni, a także do sałatek. Mniam!
Składniki: groszek, zielona fasolka, skrobia kukurydziana, woda
Wartość odżywcza (na 100 g produktu):
Energia : 1380 kJ/350 kcal
Tłuszcz : 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1 g
Węglowodany : 85,3 g
w tym cukry : 0,1 g
Błonnik : - g
Białko : 0,4 g
Sód: 16 mg
Waga: 250 g