Deser na bazie ryżu BIO z dodatkiem wanilii. Jest odpowiedni dla alergików pokarmowych, ponieważ nie zawiera laktozy, glutenu, soi, barwników ani konserwantów. Nie ma też cholesterolu, gdyż jest w 100% roślinny. Jest łatwostrawny, a do tego pyszny, puszysty i ma gładką konsystencję. Opakowanie zawiera 2 pudełka po 125g.
Składniki: woda, cukier trzcinowy*, ryż* 5%, syrop ryżowy* (3,1%), olej słonecznikowy tłoczony na zimno*, skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*, inulina* (z włókien agawy*), białko z grochu*, zagęstnik: mączka chleba świętojańskiego*, naturalny ekstrakt z kurkumy*, aromat waniliowy*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Zawartość białka: 0,8g/ 100g produktu
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się mleko, orzechy, soję, sezam i seler.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 430 kJ/102 kcal
Tłuszcz : 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 19,0 g
w tym cukry : 10,0 g
Błonnik : - g
Białko : 0,8 g
Sól : 0,1 g
Waga: 2x125g