Czekolady wegańskie Las Vegan's to tabliczki o czystym składzie, które produkowane są według filozofii od ziarna do tabliczki. Każda z nich otrzymuje
opakowanie w 100% pozbawione plastiku- pod tym względem Las Vegan's są pionierami, którzy zastąpili znane wszystkim sreberko i folię papierowymi opakowaniami. Dają (i ty też, wybierając ich produkty!) oddech przytłoczonej plastikiem naturze, dzięki czemu wszyscy oddychamy pełną piersią.
Wegańska alternatywa mlecznej czekolady. Idealne połączenie kakao i bezglutenowego owsa, który nadaje jej delikatną konsystencję i mleczny smak podkreślony słodyczą erytrolu.
Tabliczka wegańska BIO słodzona erytrytolem. Erytrytol, który doskonale zastępuje cukier, ma właściwości antyoksydacyjne. Ta propozycja jest dowodem na to, że czekolada może być składnikiem dobrze zbilansowanej diety. Mleko zastępują surowce pochodzące z owsa i kokosa, co nadaje czekoladzie delikatność i aksamitność.
Wegańska czekolada bez dodatku cukru Las Vegan's:
zawiera co najmniej 46% kakao
słodzona tylko erytrolem - nie zawiera żadnych innych słodzików
nie zawiera dodatku cukru
nie zawiera glutenu
nie zawiera laktozy, jaj
jest wegańska
bez GMO
jest odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej i diabetyków
SKŁADNIKI
substancja słodząca: erytrytol* 35 %, prażone ziarno kakaowca*, tłuszcz kakaowy*, płatki OWSIANE bezglutenowe*, sproszkowany miąższ kokosa*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa min. 46 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g
Wartość energetyczna: 1506 kJ/363 kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 4,0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 35 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,01 g
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, zboża zawierające gluten.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.