Budyń, prawie jak tradycyjny, wymagający przygotowania z gotującym się mlekiem, ale w wersji bezglutenowej, ekologicznej i bezcukrowej. Swój wspaniały smak zawdzięcza dodatkowi prawdziwej zmielonej laski wanilii.
Sposób przygotowania:
Odmierzamy 1/2L mleka (my polecamy sojowe lub KOKO, które da nam leciutki kokosowy posmak i wzbogaci budyń w witaminy i minerały), z czego odlewamy 1/2 szklanki, a resztę zagotowujemy z dodatkiem 2 łyżek cukru (lub innej substancji słodzącej, np. stewii, ksylitolu, słodu itp.). Do odlanego mleka dodajemy zawartość torebki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gorącego mleka i gotujemy przez 2 minuty stale mieszając.
Składniki: skrobia kukurydziana BIO, mielona wanilia 1,5% BIO, ekstrakt waniliowy.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 387 kJ/91 kcal
Tłuszcz : 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
Węglowodany : 17,0 g
w tym cukry : 11,0 g
Błonnik : 0,0 g
Białko : 2,9 g
Sól : 0,09 g
Zawartość białka: 2,9g/ 100g produktu
Może zawierać śladowe ilości mleka i jaj.
Produkt bezglutenowy.
Waga: 40g