Wyrazisty w smaku, kremowy ser tworzony z orzechów nerkowca poddanych procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii. Produkt w 100% roślinny / wegański. Najbardziej pikantny z naszych smaków, jednak zbalansowany w taki sposób, że jego ostrość odczujesz dopiero na finiszu, w sposób umiarkowany. Toczony z chipotle to umami do kwadratu - echa słodyczy nerkowców nadal są wyczuwalne, jednak dominuje aromat wędzonej papryki meksykańskiej w połączeniu z miso. Ser uznany przez wydawnictwo KUKBUK w 2018 r za „smarowidło z nerkowców o smaku rozgryzionym do perfekcji – tak skutecznie, że odchodzą w zapomnienie wszelkie stereotypy na temat kuchni wegańskiej".
Składniki: orzechy nerkowca 45%*, woda źródlana, olej kokosowy, miso (soja*)*, płatki drożdżowe, sól himalajska, papryka chipotle, nitki chilli, kurkuma, żywe kultury bakterii.
Może zawierać śladowe ilości soi, migdałów i sezamu.
Bez glutenu. Bez konserwantów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1773 kj / 429 kcal
Tłuszcz: 41g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24g
Węglowodany: 5g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 3g
Białko: 8,4g
Sól: 1g
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +6°C
Waga: 140 g netto