Przepyszny wegański sos tatarski, na bazie czerwonej soczewicy (ale oczywiście o normalnym, majonezowym kolorze: ) ), o kremowej konsystencji, delikatnym aromacie, bez sztucznych dodatków.
Sos tatarski jest bezglutenowy!
Składniki: woda, olej roślinny, soczewica czerwona, glukoza, gorczyca, cebula, ocet jabłkowy, sól morska, kurkuma, chrząstnica kędzierzawa (mech irlandzki)*, ogórki, zioła, szczypiorek, pietruszka, koper, lecytyna rzepakowa.
*- alga morska.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1630 kJ/390 kcal
Tłuszcz : 40,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,7 g
Węglowodany : 6,3 g
w tym cukry : 4,0 g
Białko : 1,3 g
Sól : 1,26 g
Sód: 0,52 g
Waga: 200g