Większa butla tego mniejszego, pysznego Tamari. Dla uzależnionych ;) Smacznego!
Wysokiej jakości sos sojowy wytwarzany z ziaren soi i morskiej soli. Fermentuje przez wiele miesięcy w drewnianych kadziach. Jest to tradycyjny pełnowartościowy produkt uboczny podczas wyrobu Miso. Używa się go do przyprawiania zup, sosów, warzyw i innych pokarmów. Zawiera wysoko wartościowe aminokwasy i mikroorganizmy istotne dla dobrego trawienia. Jest wyśmienity!
Składniki: ziarno soi, woda, sól morska, Aspergillus oryzae (koji).
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 361 kJ/86 kcal
Tłuszcz : 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 1,8 g
w tym cukry : <9,05 g
Błonnik : - g
Białko : 11,8 g
Sól : 16,3 g
1L





