Większa butla tego mniejszego, pysznego Shoyu. Dla uzależnionych ;) Smacznego!
Shoyu to tradycyjny japoński produkt używany do doprawiania pokarmów. Ten sos sojowy wyrabiany jest z sojowych ziaren, pszenicy i kultur fermentacyjnych (Aspergillus oryzae). Wyrabia się jedynie z naturalnych substancji, nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników czy innych chemicznych dodatków. Podczas wytwarzania używana jest jedynie metoda naturalnej fermentacji, która trwa około 1 roku. Shoyu dojrzewa przez szereg miesięcy dzięki działaniu mikroorganizmów.
Sosu można używać do podkreślenia smaku zup, sosów, warzyw itp.
Składniki: woda, ziarno soi, pszenica, morska sól, Aspergilluss oryzae (koji).
Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 383 kJ/91 kcal
Tłuszcz : 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany : 4,5 g
w tym cukry : 1,8 g
Błonnik : - g
Białko : 11,8 g
Sól : 16,5 g
Pojemność : 1L
Po otwarciu przechowywać w lodówce.