Sos sojowy Shoyu BIO 1L

Sos sojowy Shoyu BIO 1L

Nr produktu: 8594037111577

54,99

Większa butla tego mniejszego, pysznego Shoyu. Dla uzależnionych ;) Smacznego!

 

Shoyu to tradycyjny japoński produkt używany do doprawiania pokarmów. Ten sos sojowy wyrabiany jest z sojowych ziaren, pszenicy i kultur fermentacyjnych (Aspergillus oryzae). Wyrabia się jedynie z naturalnych substancji, nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników czy innych chemicznych dodatków. Podczas wytwarzania używana jest jedynie metoda naturalnej fermentacji, która trwa około 1 roku. Shoyu dojrzewa przez szereg miesięcy dzięki działaniu mikroorganizmów. 

 

Sosu można używać do podkreślenia smaku zup, sosów, warzyw itp.

 

Składniki: woda, ziarno soi, pszenica, morska sól, Aspergilluss oryzae (koji).

Składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

 

Wartość odżywcza (na 100 g produktu)

Energia : 383 kJ/91 kcal
Tłuszcz : 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany : 4,5 g
w tym cukry : 1,8 g
Błonnik : - g
Białko : 11,8 g
Sól : 16,5 g

 

Pojemność : 1L

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Zapraszamy do dodania opinii o Sos sojowy Shoyu BIO 1L

(5/5)

Używamy plików cookies w celu ułatwienia korzystania z zasobów naszego serwisu i do analizowania statystyk jego odwiedzin. Korzystanie z naszego serwisu bez blokowania plików cookies oznacza zgodę na ich użycie i zapisanie w pamięci urządzenia użytkownika. Zmieniając ustawienia przeglądarki, można samodzielnie zarządzać cookies. Więcej informacji w polityce prywatności. Polityka Prywatności

Zamknij