Wegański sos "serowy" na bazie newkowców z pikantnym akcentem, odpowiedni jako dodatek do dań meksykańskich, makaronów, frytek lub do maczania z nachosami.
Sposób przygotowania:
Do dipu serowego potrzebne jest 250 ml niesłodzonego napoju sojowego Uwaga: wynik może się różnić w przypadku stosowania innych napojów roślinnych (np. napój owsiany). Dlatego do dipu serowego zalecamy niesłodzony napój sojowy.
Zawartość torebki rozmierzać trzepaczką w 250ml napoju sojowego niesłodzonego, następnie zagotować na średnim ogniu cały czas mieszając, aż lekko zgęstnieje. Sos moż na spożywać na ciepło lub zimno.
Składniki: 45% mąka z nerkowców*, skrobia z tapioki*, płatki ziemniaczane*, sól, przyprawy* (cebula*, czosnek*, papryka*, kurkuma*, pieprz czarny*, chili*, pomidor*), papryka czerwona*, papryka zielona*, burak w proszku*, sok z cytryny w proszku*.
*-składniki BIO
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 340 kJ/81 kcal
Tłuszcz : 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 7,7 g
w tym cukry : 1,6 g
Błonnik : 1,4 g
Białko : 5,5 g
Sól : 1,3 g
Waga: 37,5g