Sos boloński z tofu 190g Lunter
Doskonała roślinna odmiana klasycznego sosu bolońskiego. Dużą zaletą jest szybkość przygotowania. Wystarczy podgrzać, wymieszać z ugotowanym makaronem i pyszny lunch lub kolacja gotowa.
SKŁADNIKI:
Woda, 28% Tofu marynowane [Tofu (soja, woda), marynata (bezglutenowy sos sojowy (woda, sfermentowane ziarna soi, sfermentowana pszenica, sól), woda, suszona cebula, olej rzepakowy, czosnek w proszku, mieszanka przypraw i ziół],13 % koncentratu pomidorowego, 13% mieszanki przypraw [suszone warzywa (pomidor, cebula, czosnek), cukier, sól, skrobia, przyprawy, skrobia modyfikowana, ekstrakt pieprzu] cebula, olej rzepakowy.
WŁAŚCIWOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 446 kJ/107 kcal,
Tłuszcze 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
Węglowodany 8,5 g w tym cukry* 6,5 g,
Białko 5,5 g,
Sól 1,3 g
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. W większym rondlu podgrzej sos i dodaj ugotowany, odcedzony makaron. Krótko wymieszaj i podawaj.