Śmietana migdałowa może być używana jak tradycyjna, do sosów, zup, deserów, owoców, sałatek, kawy, napojów albo w jeszcze inny sposób, o ile tylko komuś przyjdzie do głowy coś wyjątkowego ;)
Składniki: woda, migdały* 7%, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*, stabilizator - ksantan, guma arabska*, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól morska, naturalny aromat*.
Po otwarciu przechowywać do 5 dni w lodówce.
* - produkty rolnictwa ekologicznego.
Produkt jest wytwarzany w zakładzie, w którym przetwarza się orzechy.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 383 kJ/93 kcal
Tłuszcz : 8,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
Węglowodany : 1,0 g
w tym cukry : 1,0 g
Białko : 1,3 g
Sól : 0,1 g
100% pochodzenia roślinnego
0% cholesterolu
0% soi
Zawartość białka: 1,3g/ 100g produktu
Objętość: 200ml
Autor opinii:Andrzej Ginszt