Pasta roślinna o smaku i aromacie smalcu z cebulką smażoną na patelni, można smarować pieczywo, wykorzystywać do doprawiania sosów i zup. Doskonale nadaje się także na farsz do pierogów czy na nadzienie do wytrawnych wypieków.
Składniki: 36% LUNTER Tofu (57% nasiona soi, woda), woda, olej rzepakowy, 10% cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), drożdże suszone, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, sos sojowy (woda, nasiona soi, nasiona pszenicy - nie zawiera glutenu, sól), sól, ocet jabłkowy.
Może zawierać nasiona sezamu i gorczycę.
Można ją przechowywać w temperaturze pokojowej, nie wymaga lodówki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1069 kJ / 258 kcal
tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
węglowodany: 8 g
w tym cukry: < 0,5 g
Błonnik: - g
białko: 7 g
sól: 1,2 g
Waga: 75g