Totalna nowość na rynku!
Bezmięsne Serdelki mają wszystko, czego potrzebujesz: wyjątkowy smak, sprężystą teksturę i... pięknie prezentują się na talerzu! Jak wszystkie nasze produkty można je smażyć i piec, ale najlepiej smakują podgrzane w wodzie! Spróbuj ich, a już żadna kolacja ani śniadanie nie będą takie same.
PS. Tak, można je jeść również na obiad. ;)
Bezmięsne Serdelki najlepiej smakują po ugotowaniu. Zaledwie 3-4 minuty we wrzącej wodzie sprawią, że będą idealnie sprężyste i nabiorą pełni smaku. Możesz je również grillować, piec lub (jeśli lubisz) spożywać na zimno. Serdelki nadają się także do mrożenia!
Składniki:
woda, olej rzepakowy, białko grochowe 8%, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Euchema; warzywa suszone (cebula, czosnek), aromaty, sól, cukier, pieprz biały mielony, substancje zagęszczające: guma konjac, błonnik pszenny bezglutenowy, guma ksantanowa, skrobia modyfikowana kukurydziana; emulgatory: metyloceluloza, białko ziemniaczane; barwniki: tlenki i wodorotlenki żelaza.
Mogą zawierać: soję, gorczycę, sezam, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 934kJ/223 kcal
Tłuszcz 18g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g
Węglowodany 7,2g
w tym cukry 1,0g
Białko 8,5g
Sól 1,5g
Błonnik 1,4g