Alternatywa sera na bazie ciecierzycy i skrobi z pszenicy z orzechami włoskimi. Doskonały na kanapkę lub jako wykwintny dodatek na deskę serów.
Składniki: skrobia z pszenicy* (bez glutenu), woda, olej kokosowy*, orzechy włoskie* 6,5%, mąka z ciecierzycy* 5,7%, sól, cukier trzcinowy*, naturalne aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek w proszku*
(*składniki ekologiczne).
Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy (orzech laskowy, orzech włoski, migdały, pistacje)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1523 kJ/ 365 kcal;
Tłuszcz: 23,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15,8 g;
Węglowodany: 35,8 g,
w tym cukry: 0,6 g;
Błonnik: 1,8g;
Białko: 1,4 g;
Sól: 1,63 g.
Przechowywać w temperaturze poniżej 10 st. C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.