Margaryna o bardzo podobnym do masła smaku, jednak bez mleka, w 100% roślinna. Nie zawiera cholesterolu, nadaje się do smażenia i pieczenia, ale oczywiście na co dzień świetnie smakuje na kanapkach. Jak można przeczytać na stronie producenta: www.alsan.de, tłuszcze i oleje wykorzystane do produkcji margaryny, nie są chemicznie utwardzane.
Składniki: olej rzepakowy, tłuszcz kokosowy, tłuszcz palmowy, woda, E471, E472c, aromat naturalny, kwasek cytrynowy, witamina E i A, karoten.
Na stronie vegan.de podana jest informacja, że margaryna jest wegańska, co potwierdza również producent.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 2960 kJ/720 kcal
Tłuszcz : 80,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 39,0 g
Węglowodany :< 0,1 g
w tym cukry : <0,1 g
Błonnik : - g
Białko : <0,1 g
Sól : <0,1 g
Produkt chłodniczy. Przechowywać w lodówce.
Waga 250g