Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
Składnik: quinoa czarna (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1727 kJ / 409 kcal
Tłuszcz: 7,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry : 2,3 g
Białko: 14 g
Sól: 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.