Legendarna włoska pasta pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych. Podaje się ją do makaronu, pieczywa, sałaty, oraz innych dań. Nie należy jej zbyt długo podgrzewać, ponieważ może nabrać gorzkawego posmaku.
Składniki: bazylia 55%*,olej słonecznikowy*, płatki ziemniaczane*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe, sól morska, sok z cytryny*.
*składniki pochodzenia organicznego
Zawartość białka: 1,9g/ 100g produktu
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1573 kJ/ 382 kcal
Tłuszcz : 39,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,4 g
Węglowodany : 5,2 g
w tym cukry : <0,5 g
Błonnik : - g
Białko : 1,9 g
Sól : 2,2 g
Waga: 130g