Legendarna włoska pasta pesto na pomidorów, pomidorów suszonych i orzechów nerkowca. Podaje się ją do makaronu, pieczywa, sałaty, oraz innych dań. Nie należy jej zbyt długo podgrzewać, ponieważ może nabrać gorzkawego posmaku.
Składniki: olej słonecznikowy*, pomidory* 28%, pomidory szuszone * 21%, orzechy nerkowca*, bazylia*, płatki ziemniaczane*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe*, czosnek*, sól morska.
*- składniki pochodzące z kontrolowanych upraw organicznych.
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Wartości odżywcze na 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1504 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 36 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 8,2 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 2,3 g
Sól: 1,6 g
Waga: 130g