Pestki dyni świetnej jakości.
Pestki dyni aż w 45% składają się z wysokowartościowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych np. do budowy ścian komórkowych, transportu cholesterolu, pracy gruczołów, skóry i błon śluzowych. Nasiona dyni są bogate w kwasy nukleinowe, które pomagają w regeneracji i odbudowie komórek całego ciała.
Dynia ma ponadto wiele właściwości leczniczych, jak wzmacnianie układu odpornościowego oraz nerwowego, wspomaga redukowanie tkanki tłuszczowej oraz poziomu tłuszczu we krwi, wspiera zaopatrzenie organizmu w witaminy D i A oraz pomaga regulować trawienie, do tego zawierają również selen, magnez, cynk, miedź i mangan.
Składniki: 100% nasiona dyni.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 2438 kJ/587 kcal
Tłuszcz : 45 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 7,6 g
Węglowodany : 8,8 g
Cukry : 1 g
Błonnik: -g
Białko : 37 g
Sól : 0 g
Kraj pochodzenia: Czechy.
Waga: 500g