Bezmięsne Pepperoni - autentyczne serce Włoch w zupełnie nowej odsłonie!
Wegańskie Pepperoni to prawdziwa kulinarna rewolucja - jest pyszne, lekko pikantne, aromatyczne i w pełni roślinne! Zachwyca autentycznym włoskim smakiem i sprawia, że każda pizza staje się roślinnym majstersztykiem!
Bezmięsne Pepperoni polecamy jeść na surowo (na przykład na kanapkach z musztardą), ale możesz je także smażyć, piec, dusić albo grillować - odszukaj swój ulubiony sposób! Genialnie sprawdzi się na pizzy, zapiekankach, w tostach czy leczo.
Składniki: woda, białko pszenne 25,2 %, teksturowane białko pszenne (białko pszenne, mąka pszenna) 14,5 %, tofu naturalne (ziarno soi, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), ekstrakty przypraw, przyprawy (w tym gorczyca czarna ziarno, gorczyca biała ziarno), olej rzepakowy, sos sojowy (woda, fermentowana soja, fermentowana pszenica, sól), warzywa suszone (czosnek, burak czerwony, pomidor), sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty (w tym dymu wędzarniczego), zagęszczony sok cytrynowy, glukoza, hydrolizat białka roślinnego (pszenny), barwniki: tlenki i wodorotlenki żelaza. Może zawierać sezam.
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna 982 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 10 g
w tym cukry 1,8 g
Białko 32,4 g
Sól 2,7 g
Błonnik 1,9 g
Masa netto: ok. 100 gramów.