Pasztety z serii Patifu mają bardzo delikatną, aksamitną konsystencję oraz smak. Praktyczne opakowanie w aluminiowej konserwie powoduje, że łatwo jest je otworzyć, nabierać na kanapki, a przede wszystkim są lekkie. Ponadto jest to produkt sterylizowany, więc może być przechowywany poza lodówką, zanim się go otworzy. Dzięki temu jest doskonały na wakacyjne wyjazdy, do pracy, szkoły itp.
Pasztety nie zawierają żadnych konserwantów, barwników, aromatów, glutenu ani cholesterolu :)))
Składniki: woda, tofu 23% wagi (soja, nigari), ziemniaki, olej rzepakowy, drożdże, grzyby shiitake 3% według wagi, ekstrakt drożdżowy, sól, przyprawy, substancje zagęszczające: karagen, guma guar.
Wartość odżywcza (na 100ml produktu)
Energia : 987 kJ/236 kcal
Tłuszcz : 22,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,6 g
Węglowodany : 4,7 g
w tym cukry : 0,6 g
Błonnik : - g
Białko : 3,8 g
Sól : 1,0 g
Waga: 100g
Na opakowaniu Czesi podali skład także w języku polskim. Ktoś im wspaniale doradził i "hliva ustricna", czyli po polsku "grzyb shiitake", został przetłumaczony jako "ostryga", gdyż samo "ustrice" oznacza ostrygę. W każdym razie nie ma tam nawet wspomnienia po żadnym odzwierzęcym składniku. Pasztet jest w pełni wegański, a my zgłosiliśmy już sprawę do producenta :)