Pasztety z serii Patifu mają bardzo delikatną, aksamitną konsystencję oraz smak. Praktyczne opakowanie w aluminiowej konserwie powoduje, że łatwo jest je otworzyć, nabierać na kanapki, a przede wszystkim są lekkie. Ponadto jest to produkt sterylizowany, więc może być przechowywany poza lodówką, zanim się go otworzy. Dzięki temu jest doskonały na wakacyjne wyjazdy, do pracy, szkoły itp.
Pasztet nie zawiera żadnych konserwantów, barwników, aromatów, ani cholesterolu :)))
Składniki: woda, tofu 22% wagi (soja, nigari), olej roślinny, ziemniaki, drożdże, smażona cebula, ekstrakt drożdżowy, słód (jęczmień, żyto), przyprawy, substancje zagęszczające: karagen, guma guar.
Wartość odżywcza (na 100ml produktu)
Energia : 753 kJ/180 kcal
Tłuszcz : 15,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,1 g
Węglowodany : 5,4 g
w tym cukry : 0,7 g
Błonnik : - g
Białko : 5,3 g
Sól : 1,3 g
Waga: 100g