Pasztet gazdy ma z założenia przypominać tradycyjne wędzone, góralskie sery (dokładnie słowackie, skąd pochodzi). W tym celu dodano do niego wędzonego tofu. Wynik bardzo dobry! Pasztet smaczny i pożywny.
Składniki: woda, tofu wędzone 16% (woda, ziarna soi*), okara (mączka sojowa*), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, drożdże nieaktywne, cebula, musztarda pełnotłusta (woda, nasiona gorczycy*, ocet fermentowany, syrop glukozowy, sól spożywcza, przyprawy), sól kuchenna.
* alergen
Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 671 kJ / 162 kcal;
tłuszcz: 12,4 g;
nasycone kwasy tłuszczowe: 1,1 g;
węglowodany: 9 g;
cukry: 0,8 g;
białko: 4,3 g;
sól: 1,2 g.
Kraj pochodzenia: Słowacja.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze 2 - 8°C.
Waga: 100g