Pasta roślinna o lekko pikantnym smaku papryczki chilli., można smarować pieczywo, wykorzystywać do doprawiania sosów i zup. Doskonale nadaje się także na farsz do pierogów czy na nadzienie do wytrawnych wypieków.
Składniki: woda, 21% LUNTER Tofu (57% nasiona soi, woda), okara (woda, nasiona soi), olej rzepakowy, suszone drożdże spożywcze, modyfikowana skrobia kukurydziana, cebula, 1,3% płatki czerwonej i zielonej papryki, sól, mieszanka przypraw, 0,3% chilli.
Może zawierać nasiona sezamu i gorczycę.
Można ją przechowywać w temperaturze pokojowej, nie wymaga lodówki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 665 kJ / 160 kcal
tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
węglowodany: 8 g
w tym cukry: < 0,5 g
Błonnik: - g
białko: 5 g
sól: 1,2 g
Waga: 75g