Pasta roślinna z cebulką i drożdżami francuskimi, można smarować pieczywo, wykorzystywać do doprawiania sosów i zup. Doskonale nadaje się także na farsz do pierogów czy na nadzienie do wytrawnych wypieków.
Składniki: 31% LUNTER Tofu (57% nasiona soi, woda), woda, okara sojowa (woda, nasiona soi), 8% cebula, olej rzepakowy, 6% drożdże suszone (drożdże, ekstrakt słodowy jęczmienny), modyfikowana skrobia kukurydziana, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przyprawy), sól.
Może zawierać nasiona sezamu.
Można ją przechowywać w temperaturze pokojowej, nie wymaga lodówki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 598 kJ / 144 kcal
tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
węglowodany: 7 g
w tym cukry: < 0,5 g
Błonnik: - g
białko: 7,5 g
sól: 1,2 g
Waga: 75g