Pasty Lunter można wykorzystywać na wiele sposobów – możemy smarować nimi pieczywo, wykorzystywać je do doprawiania sosów i zup. Doskonale nadają się także na farsz do pierogów czy na nadzienie do wytrawnych wypieków.
100 % roślinny
Bez cholesterolu i konserwantów
Bez glutenu
Wyprodukowana z soi bez GMO pochadzącej z Europy
Składniki: warzywa marynowane (51% ogórki, 28% czerwona papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, przyprawy, sól), 16% LUNTER Tofu (nasiona soi, woda), woda, okara (woda, nasiona soi), 9% przecier pomidorowy, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przyprawy), olej rzepakowy, sos Worchester [sos sojowy (woda, nasiona soi, nasiona pszenicy - nie zawiera glutenu, sól), ocet spirytusowy, syrop glukozowy, sól, przecier pomidorowy, sok jabłkowy], cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, sos sojowy (woda, nasiona soi, nasiona pszenicy – nie zawiera glutenu, sól), cebula, czosnek, papryka, sól, chilli, stabilizator: guma ksantanowa.
Może zawierać nasiona sezamu.
Wartość odżywcza na 100 g:
wartość energetyczna 625 kJ/150kcal;
tłuszcz 10g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g;
węglowodany 11g,
w tym cukry 5,3g;
białko 4,0g;
sól 1,5g.
Waga produktu 75 g