Absolutnie rewolucyjna, z żywymi kulturami bakterii i fermentowanymi nerkowcami. Tłusta, kremowa i pyszna. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie i świetnie nadaje się do smażenia.
Składniki: olej kokosowy, woda, olej rzepakowy, orzechy nerkowca 12%*, lecytyna słonecznikowa, sól himalajska, żywe kultury bakterii.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów lub soi.
Bez glutenu. Bez konserwantów.
Osełkę przechowywać w lodówce. Nie zostawiać w temperaturze pokojowej ponad 2 godziny.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2675 kJ/kcal: 650
Tłuszcz: 70g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 47,4g
Węglowodany: 2g
w tym cukry: 0,3g
Błonnik: 0,8g
Białko: 2,7g
Sól: 0,3g
Termin przytadności: 3 tygodnie od dnia produkcji (wskazany na opakowaniu).
Waga netto 200 g