Mleko ryżowe w proszku, niezawierające laktozy, ani innych składników pochodzenia zwierzęcego, jest również bezglutenowe. 350 g mleka wystarcza do przygotowania 3,5 L napoju.
Składniki: tłuszcz kokosowy, mąka ryżowa 23%, syrop glukozowy, dekstroza, inulina, emulgator: estry kwasów tłuszczowych (pochodzenia roślinnego), stabilizator: fosforan potasu, aromat, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 1917 kJ/458 kcal
Tłuszcz : 24,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 22,0 g
Węglowodany : 59,0 g
w tym cukry : 22,0 g
Błonnik : 9,6 g
Białko : 1,5 g
Sól : 0,03 g
Zawartość białka: 0,4g/ 100g produktu
Może zawierać śladowe ilości soi. Ta substancja nie wchodzi w skład produktu, ale została wykorzystana przy produkcji innych wyrobów.
Błyskawiczne przygotowanie: 25g suchego mleka (2 czubate łyżki stołowe) wymieszać z niewielką ilością ciepłej wody do powstania papki, a następnie uzupełnić wodą do pojemności 250ml.
Może służyć do przygotowania ciepłego lub zimnego napoju (w przypadku zimnej wody do mieszania użyć miksera).