Do darmowej dostawy brakuje
Odbiór osobisty

Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g BIOVEGAN

(0) opinii
4005394288078

Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g BIOVEGAN

22,99
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt.2% rabatu
3 szt.3% rabatu
4 szt.4% rabatu
5 szt.5% rabatu
6 szt.7% rabatu
Opis produktu

 

SKŁADNIKI
surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, 11,1 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,1 % kakao w proszku*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; błonnik jabłkowy*, kwas: winiany potasu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; sól, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)*; substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu
Wartość energetyczna: 1404 kJ/335 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g  
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 22 g 
Błonnik: 2,7 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,65 g
 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przygotowania ciasta potrzeba: 
- 300 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny np. Alsan
- Foremka (20-25 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją termoobieg lub grzanie z funkcją góra/dół, w międzyczasie nasmaruj formę do pieczenia.
2. Do miski wsypać mieszankę do pieczenia, napój SOJOWY i margarynę. Używając miksera ręcznego z trzepaczką, wymieszaj wszystko krótko na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie przez 2 minuty na najwyższym poziomie, aż masa stanie się kremowa i puszysta. Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
3. Ciasto piec na środkowym ruszcie przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobieg lub ok. 60 minut w temperaturze 180°C z funkcją grzania góra/dół.  
4. Pod koniec pieczenia sprawdź stopień wypieczenia drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
5. Najpierw odstaw ciasto w foremce na ruszcie na 15 minut, następnie wyjmij je z foremki i pozwól mu całkowicie ostygnąć na ruszcie.

Wskazówka
Twoje ciasto będzie jeszcze bardziej czekoladowe, jeśli po ostygnięciu pokryjesz je polewą czekoladową.

UWAGA
Możesz również przygotować ciasto czekoladowe z innymi napojami roślinnymi. Należy pamiętać, że konsystencja może się różnić w przypadku stosowania innych napojów roślinnych. Do przygotowania polecamy napój sojowy.


Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Cechy produktu
Bezglutenowy TAK
BIO TAK
Inni klienci kupili również
Ciastka owsiane z mango bezglutenowe bez cukru 150g PURE & GOOD

Ciastka owsiane z mango bez glutenu, bez dodatku cukru, bez oleju palmowego i bez glutenu. Słodzone erytrytolem.

Ciastka owsiane z mango bezglutenowe bez cukru 150g PURE & GOOD
11,99
Nowość
Ciastka owsiane z ananasem bezglutenowe bez cukru

Ciastka owsiane z ananasem bez glutenu, bez dodatku cukru I oleju palmowego. Słodzone erytrytolem.

Ciastka owsiane z ananasem bezglutenowe bez cukru 150g PURE & GOOD
11,99
Nowość
Simply V tarty do zapiekania 180g

Wegańska alternatywa dla tartego sera. Idealny do zapiekania.

Simply V tarty do zapiekania 180g
15,99
Zupa instant Tom Yum bezgl. BIO 85g Perfect Earth

Zanurz się w intensywnym smaku Dalekiego Wschodu z naszą BIO zupą instant Tom Yum od Perfect Earth!

Zupa instant Tom Yum bezgl. BIO 85g Perfect Earth
9,99
Nowość
Zupa instant Kimchi bezglutenowa BIO 85g Perfect E

Zanurz się w intensywnym smaku Dalekiego Wschodu z naszą BIO zupą instant Kimchi od Perfect Earth!

Zupa instant Kimchi bezglutenowa BIO 85g Perfect Earth
9,99
Powiadom o dostępności

Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie

Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g  BIOVEGAN
Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g BIOVEGAN
Zapis do newslettera