Do darmowej dostawy brakuje
Odbiór osobisty

Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g BIOVEGAN

(0) opinii
4005394288078

Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g BIOVEGAN

21,99
Większe zakupy to wyższy rabat
Opis produktu

Mieszanka na ciasto czekoladowe bezgl. BIO 400g  BIOVEGAN

 

SKŁADNIKI
surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, 11,1 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,1 % kakao w proszku*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; błonnik jabłkowy*, kwas: winiany potasu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; sól, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)*; substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu
Wartość energetyczna: 1404 kJ/335 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g  
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 22 g 
Błonnik: 2,7 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,65 g
 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przygotowania ciasta potrzeba: 
- 300 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny np. Alsan
- Foremka (20-25 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją termoobieg lub grzanie z funkcją góra/dół, w międzyczasie nasmaruj formę do pieczenia.
2. Do miski wsypać mieszankę do pieczenia, napój SOJOWY i margarynę. Używając miksera ręcznego z trzepaczką, wymieszaj wszystko krótko na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie przez 2 minuty na najwyższym poziomie, aż masa stanie się kremowa i puszysta. Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
3. Ciasto piec na środkowym ruszcie przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobieg lub ok. 60 minut w temperaturze 180°C z funkcją grzania góra/dół.  
4. Pod koniec pieczenia sprawdź stopień wypieczenia drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
5. Najpierw odstaw ciasto w foremce na ruszcie na 15 minut, następnie wyjmij je z foremki i pozwól mu całkowicie ostygnąć na ruszcie.

Wskazówka
Twoje ciasto będzie jeszcze bardziej czekoladowe, jeśli po ostygnięciu pokryjesz je polewą czekoladową.

UWAGA
Możesz również przygotować ciasto czekoladowe z innymi napojami roślinnymi. Należy pamiętać, że konsystencja może się różnić w przypadku stosowania innych napojów roślinnych. Do przygotowania polecamy napój sojowy.


Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Inni klienci kupili również
Ryż basmati biały bezglutenowy BIO 500g PROBIO

Ryż basmati biały bezglutenowy BIO 500g PROBIO

Ryż basmati biały bezglutenowy BIO 500g PROBIO
13,99
Hello-V roślinna alternatywa sera parmezan tarty 200g

Hello-V roślinna alternatywa sera parmezan tarty 200g

Hello-V roślinna alternatywa sera parmezan tarty 200g
13,99
Hello-V roślinna alternatywa sera mozzarella tarty 200g

Wegańska alternatywa sera tartego mozzarella

Hello-V roślinna alternatywa sera mozzarella tarty 200g
11,99
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO 210g Zdrowo Namieszane

Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO 210g Zdrowo Namieszane

Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO 210g Zdrowo Namieszane
11,99
Violife Parmezan tarty 500g

Violife Parmezan tarty 500g

Violife Parmezan tarty 500g GASTRO
48,99
Powiadom o dostępności

Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie

Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g  BIOVEGAN
Mieszanka na ciasto czekoladowe bezglutenowa BIO 400g BIOVEGAN
Zapis do newslettera