Do darmowej dostawy brakuje
Odbiór osobisty

Mieszanka na ciasto cytrynowe bezgl. BIO 500g BIOVEGAN

(0) opinii
4005394288092

Mieszanka na ciasto cytrynowe bezgl. BIO 500g BIOVEGAN

23,49
Większe zakupy to wyższy rabat
2 szt.2% rabatu
3 szt.3% rabatu
4 szt.4% rabatu
5 szt.5% rabatu
6 szt.7% rabatu
Opis produktu

Opakowanie zawiera 440 g mieszanki na ciasto cytrynowe, 60 g mieszanki na lukier cytrynowy.

 

SKŁADNIKI
Ciasto cytrynowe* [mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, mąka kukurydziana*, mąka z ŁUBINU SŁODKIEGO*, 1,3 % sok z cytryny w proszku*, 0,4 % skórka z cytryny*, 0,1 % olejek cytrynowy*, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]; Lukier cytrynowy* (cukier puder*, olejek cytrynowy* 0,1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)



WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu
Wartość energetyczna: 1425 kJ/339 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g  
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 30 g 
Błonnik: 1,2 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0,46 g
 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przygotowania ciasta cytrynowego potrzeba:
- 300 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny roślinnej np. Alsan
- 1 łyżka (15 ml) wody lub soku z cytryny do lukru
- Foremka (20-25 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobieg do 180°C lub z funkcją grzanie góra/dół, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia.
2. Mieszankę do pieczenia z napojem SOJOWYM (polecamy Natumi) i margaryną włóż do miski i krótko wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie na najwyższym poziomie, aż powstanie jednolite ciasto (ok. 2 minuty). Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
3. Ciasto cytrynowe piecz na dolnym ruszcie przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem lub ok. 60 minut w temperaturze 180°C przy grzaniu z funkcją góra/dół. 
4. Pod koniec pieczenia sprawdź stopień wypieczenia drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
5. Najpierw odstaw ciasto na 15 minut w foremce na ruszcie, a następnie ostrożnie wyjmij je z foremki. Wymieszaj mieszankę na lukier cytrynowy z 1 łyżką wody lub soku z cytryny i rozprowadź na jeszcze ciepłym cieście. Pozwól mu całkowicie schłodzić się na ruszcie.

UWAGA
Ciasto cytrynowe można również przygotować z innymi napojami roślinnymi. Należy pamiętać, że konsystencja może różnić się w przypadku stosowania innych napojów roślinnych. Do przygotowania polecamy napój sojowy Natumi.
 


Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Cechy produktu
BIO TAK
Inni klienci kupili również
Baton Świąteczny Kakao-Pomarańcza 50g Zmiany Zmian

Świąteczna limitowana edycja batonów z energią.

Baton Świąteczny Kakao-Pomarańcza 50g Zmiany Zmiany
6,99
Nowość
Ciastka o smaku pieczonego jabłka z cynamonem

Chrupiące ciastka, które idealnie nadają się jako przekąska, do kawy lub herbaty.

Ciastka o smaku pieczonego jabłka z cynamonem DEMETER BIO 50 g MOGLI
6,99
Nowość
Ciastka korzenne pomarańczowe BIO 125g Mogli

Chrupiące ciastka, które idealnie nadają się jako przekąska, do kawy lub herbaty.

Ciastka korzenne pomarańczowe BIO 125g Mogli
12,99
Nowość
The Beginnings Krakersy pomidorowe 80g The Beginnings Krakersy pomidorowe 80g

The Beginnings Krakersy pomidorowe 80g

The Beginnings Krakersy pomidorowe 80g
17,49
Sos carbonara wegański bezglutenowy BIO 27g Bioveg

Sos carbonara wegański bezglutenowy BIO 27g Biovegan

Sos carbonara wegański bezglutenowy BIO 27g Biovegan
11,99
Powiadom o dostępności

Na podany adres e-mail zostanie wysłane powiadomienie, gdy produkt będzie dostępny w naszym magazynie

Mieszanka na ciasto cytrynowe bezgl. BIO 500g BIOVEGAN
Mieszanka na ciasto cytrynowe bezgl. BIO 500g BIOVEGAN
Zapis do newslettera