MIESZANKA NA CIASTO BROWNIE BEZGL. 300g CELIKO
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten).Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)- 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) - 4%, błonnik kakaowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat, sól.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1556 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 52 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,48 g
Może zawierać: mleko i ich pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.