SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni bez termoobiegu. Niewielką tortownicę lub formę do pieczenia (np. 20 cm x 20 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub natłuść i posyp mąką. Do głębokiej miski wlej ok. 13 łyżek oleju i 100 ml wody. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Wylóż masę na blachę. Włóż do piekarnika na środkowy poziom i piecz około 20-25 minut.
Składniki: cukier kokosowy* (37%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku* (9%), skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady* (7%) (cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1818 kJ/ 436 kcal
Tłuszcz: 25,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0g
Węglowodany: 46,0g
w tym cukry: 24,0g
Błonnik: 2,4g
Białko: 4,4g
Sól: 0,3g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.