MIESZANKA NA BROWNIE BEZGL. BIO 400g BIOVEGAN
Opakowanie wystarczy na 12 porcji po 50g.
SKŁADNIKI:
surowy cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*, czekolada "couverture"* 10,1 % (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), kakao w proszku* 8,1 %, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, czekolada "couverture"* 3,5 % (miazga kakaowa*, cukier kokosowy* 12 %, tłuszcz kakaowy*), mąka kukurydziana*, mąka jaglana razowa*, mąka z chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), białko lniane*, łuski psyllium*, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Może zawierać gorczycę
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu według przepisu
Wartość energetyczna: 1723 kJ/412 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 30 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przygotowania brownie potrzebujesz:
150 ml wody
130 g miękkiej margaryny
Naczynie do zapiekania lub formę (20 x 20 cm)
Mikser ręczny z trzepaczką
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia lub wyłóż ją pergaminem.
2. Do miski dodaj 400 g mieszanki do pieczenia brownie, 150 ml wody i 130 g margaryny, wszystko krótko wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Wlej miksturę do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i lekko ją wygładź.
3. Piecz brownie na środkowym ruszcie przez około 25 minut. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne. Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.