Deser na bazie ryżu BIO z dodatkiem karmelu. Jest odpowiedni dla alergików pokarmowych, ponieważ nie zawiera laktozy, glutenu, soi, barwników ani konserwantów. Nie ma też cholesterolu, gdyż jest w 100% roślinny. Jest łatwostrawny, a do tego pyszny, puszysty i ma gładką konsystencję. Opakowanie zawiera 2 pudełka po 125g.
Składniki: woda, cukier trzcinowy surowy (raw)*, ryż* 4%, maltodekstryna ryżowa*, karmel*, olej słonecznikowy tłoczony na zimno*, skrobia tapiokowa*, inulina* (z włókien agawy*), maltodekstryna z tapioki, zagęstnik; karob*, naturalny karmelowy aromat*.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 513 kJ/122 kcal
Tłuszcz : 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 23,0 g
w tym cukry : 11,0 g
Błonnik : - g
Białko : 0,7 g
Sól : 0,1 g
Zawartość białka: 0,7g/ 100g produktu
Waga: 2x125g