Deser na bazie ryżu BIO z dodatkiem kakao. Jest odpowiedni dla alergików pokarmowych, ponieważ nie zawiera laktozy, glutenu, soi, barwników ani konserwantów. Nie ma też cholesterolu, gdyż jest w 100% roślinny. Jest łatwostrawny, a do tego pyszny, puszysty i ma gładką konsystencję. Opakowanie zawiera 2 pudełka po 125g.
Składniki: woda, cukier trzcinowy*, ryż* 4%, syrop ryżowy* 3%, kakao* (2,9%: odtłuszczone kakao*, pasta kakaowa*), olej słonecznikowy tłoczony na zimno*, skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, białko z grochu*, zagęstnik: mączka chleba świętojańskiego*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Zawartość białka: 1,2g/ 100g produktu
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się mleko, orzechy, sezam, soję, seler.
Wartość odżywcza (na 100 g produktu)
Energia : 476 kJ/113 kcal
Tłuszcz : 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 22,0 g
w tym cukry : 14,0 g
Błonnik : - g
Białko : 1,2 g
Sól : 0,1 g
Waga: 2x125g